wijn

Ook zo verslingerd aan Afrikaanse wijnen?
Hier lees je alle nieuwtjes over wijnproeverijen, workshops en welke wijnhuizen te bezoeken tijdens jouw verblijf in Afrika.

African Wines

Drink African wines en steun het goede doel!

Een Zimbabwaan, een Italiaan en een Nederlandse besluiten Zuid-Afrikaanse wijnen te gaan importeren en goede doelen uit Afrika hiermee te ondersteunen.

Met de jarenlange horeca-ervaring van het echtpaar D’Alba en de enorme wijnkennis van top sommelier Pardon Taguzu is een nieuw soort importbedrijf gestart. Een uniek assortiment, zeer intensief contact met de wijnmakers, ondersteuning van de bevolking en natuur in Afrika EN de nadruk op maatschappelijk ondernemen met hoogwaardige producten; dat is African Wines in een notendop.

bekijk de webshop van African Wines


Chamboné Wijnstijl

Angelique Camboné volgde haar hart en passie voor wijnen en studeerde af als registervinoloog. Ze organiseert wijnproeverijen, geeft wijncursussen waaronder SDEN1 en 2 en doet een stuk promotie voor een aantal wijnhuizen.

Angelique biedt vooral de wat kleinere en vaak minder bekende wijnhuizen, een platform om meer bekendheid te krijgen in Nederland.
Zoals ze het zelf omschrijft heeft ze haar wijnhart voorgoed verloren aan een aantal wijnmakers in Zuid-Afrika.

Angelique loopt ook regelmatige stage bij wijnmakers in Europa. Haar kennis van de wijnen is heel breed, dus ook liefhebbers van wijnen uit landen als Frankrijk, Spanje en bijvoorbeeld Italië kunnen van alles leren over hun favoriete druivensoort of wijnstreek.

Afgelopen zomer genoten wij van een wijnproeverij in “corona-stijl” en proefden enkele zeer bijzondere wijnen, van minder bekende wijnhuizen in Zuid-Afrika.


Voor iedereen die straks weer lekker zelf gaat wijnproeven in Zuid-Afrika, delen we graag onderstaande informatie!

De Beste wijnhuizen rondom Plettenberg Bay

De Plett Winelands regio wordt erkend als een van Zuid-Afrika’s ‘Wine of Origin’ gebieden. Dit gebied is 60 km groot, één van de kleinste wijngebieden van Zuid-Afrika, met slechts 18 pittoreske wijngaarden in de omgeving. De wijn die uit deze regio komt, is echt fantastisch, dus als u op uw vakantie over de Tuinroute rijdt, moet u zeker een aantal van deze wijnhuizen gaan bezoeken.
Vindt HIER de leukste en beste wijnhuizen aan de Tuinroute.

Reacties zijn gesloten.