films over Kenia

Kenia

Tips voor films en documentaires over Kenia.

Haal Afrika in huis!
Geniet van de mooiste docu’s en films die zich afspelen in Kenia.

  • Out of Africa De Deense auteur Karen Blixen begint met haar man een plantage in Brits-Oost-Afrika. Haar leven wordt beheerst door haar overspelige echtgenoot, haar minnaar Denys Finch Hatton, de problemen op de plantage en haar onderwijs aan de plaatselijke bevolking. Netflix
  • I dreamed of Africa De geschei-den en welgestelde Kuki besluit na een zwaar auto-ongeluk haar leven te veranderen. Ze aanvaardt een huwelijksaanzoek van Paolo Gallmann en trekt samen met hem en haar zoontje Emanuele naar Kenia om er als veeboeren aan de slag te gaan.
  • Mogambo De New Yorkse oorlogsweduwe Eloise Kelly reist naar Kenia op uitnodiging van een Indiase maharadja. Bij haar aankomst op het domein van haar oude geliefde Victor Marswell blijkt dat de maharadja al is vertrokken. Een safari in Kenia, verandert haar leven voorgoed.
  • Ghosts in the Darkness Gebaseerd op het boek The Man-Eaters of Tsavo. Patterson wordt in 1898 naartoe naar Kenia gestuurd om een brug over de Tsavo te bouwen. Twee leeuwen terroriseerden de arbeiders en werden door hen “de geest” en “de duisternis” genoemd.
  • The White Maasai De Zwitserse Carola wordt verliefd op een Samburu-krijger Lemalian op de laatste dag van haar twee weken durende vakantie in Kenia. Ze begint een gesprek met Lemalian en de volgende ochtend besluit Carola in Kenia te blijven. Pathé-thuis.

Reacties zijn gesloten.