Malva Pudding met Amarula custard saus

🇿🇦 vlag: Zuid-Afrika - Emoji Betekenis

Zuid-Afrika is een Walhalla voor Lekkerbekken.
Neem nou dit heerlijke, feestelijke toetje met Amarula saus,
daar loopt toch het water van in je mond?
Het recept is van Paul Mkansi, chef kok bij Cheeta Plains
Private Game Reserve.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Malva-Pudding-20120203-162146.jpg

ingrediënten:

  • 500 g witte basterd suiker
  • 4 grote eieren
  • 30 ml abrikozenjam
  • 500 g cake meel
  • 1 zakje backing of 10ml natrium bicarbonaat
  • snufje zout
  • 60 g Boter
  • 10 ml witte azijn
  • 250 ml melk

Malva Saus

  • 250ml Cream
  • 125 g boter
  • 125 g witte suiker
  • 125ml Medium Cream Sherry

vla

  • 500 ml melk
  • 6 eierdooiers van grote eieren
  • 125 g witte suiker
  • 100 ml slagroom
  • 75 ml Amarula

aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop suiker en eieren en voeg al roerend de abrikozenjam toe. Smelt de boter in een pan, als deze gesmolten is, voeg de melk, azijn toe. Zeef alle droge ingrediënten.
Meng de droge ingrediënten met de boter mix en voeg vervolgens het eimengsel toe.Giet het mengsel in een ingevette schaal ( of individuele vormpjes ) ​​en bak 20 minuten .

voor de Malva Saus:

Giet alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook . Schep de saus direct over de pudding als deze uit de oven komt. Vergeet om met een vork op een aantal plaatsen in de pudding te prikken zodat de saus goed in de hele pudding kan trekken.

voor de vla:

Verwarm de melk (niet koken) haal de pan van het vuur. Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een romig geheel en giet dit mengsel in de melk onder voortdurend roeren. Plaats terug op het fornuis op een laag vuur en laat indikken.
Het is dik genoeg als je er een metalen lepel door haalt, hier met je vinger een streep saus van af veegt en de saus deze kale plek niet meer opvult (“” Napper”). Haal de vla van het vuur, de vla mag nooit koken want dat gaat deze schiften. Roer Amarula en slagroom door de vla als deze is afgekoeld en bewaar in de koelkast.

Voor het serveren verwarm je de Malva Pudding en schept hier de vla over heen. Eet smakelijk!

Reacties zijn gesloten.