recepten

🇿🇦 vlag: Zuid-Afrika - Emoji Betekenis

De Zuid-Afrikaanse keuken omvat het geheel van culinaire tradities van de huidige Republiek Zuid-Afrika. Ze wordt gekenmerkt door de grote invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen.
Enerzijds wordt de Zuid-Afrikaanse keuken beïnvloed door de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho.
Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten, immigranten en slaven, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken. Allemaal brachten ze hun eigen eetgewoonten mee die ze moesten aanpassen aan de lokale mogelijkheden en de eetgewoonten van andere groepen. Het begrip “regenboognatie” is ook van toepassing op de Zuid-Afrikaanse keuken.

Vlees neemt een belangrijke plaats in, in de Zuid-Afrikaanse keuken. Zuid-Afrikanen staan bekend om hun voorliefde voor de braai, dit is te vergelijken met barbecue, maar dan gestookt op hout. Zodra er iets te vieren valt, wordt de braai aangestoken.

Het Braaien, wordt ook gezien als een verbindende factor voor de bevolking, het brengt de verschillende culturen bij elkaar. Mensenrechtenactivist Desmond Mpilo Tutu heeft Heritage Day, de nationale feestdag die op 24 september valt, bekroond tot Nationale Braaidag.

Kaap Maleise Bobotie

Malva Pudding met Amarula custard saus

Piesang Slaai met uie

Reacties zijn gesloten.